2011. szeptember 09. péntek, 06:31

A zöldkagyló krém hatóanyaga!

Írta  Administrator
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

A zöldkagyló kivonatot tartalmazó gélek, a kizárólag Új-Zéland kristálytiszta vizű öbleiben tenyésztett tarajos zöldkagyló nagy hatóanyag tartalmú kivonatai.

 
A zöldkagyló kivonat története az új-zélandi őslakosokkal, a maorikkal kezdődött, ugyanis a tengerparton élő és a zöldkagylót nyers formában nagy mennyiségben fogyasztó csoportoknál szinte ismeretlenek voltak az ízületi bántalmak, a rheuma és az időskori artrhosis, szemben a szigetek belsejében élő társaikkal. Az 1970-es években gyógyszerkutatási kísérletekben a zöldkagylót is tesztelték Azok a tesztalanyok, akik zöldkagyló kivonatot kaptak, szinte kivétel nélkül jelentős javulásról számoltak be a mozgásszervi panaszaikat illetően. Azóta a zöldkagyló kivonat hatékonyságát számos nemzetközi tudományos kísérlet igazolta és a legfontosabb nem gyógyszernek minősülő természetes alapanyagú ízület-, porc- és szalag-védő étrend-kiegészítővé vált.



A zöldkagyló krém hatóanyaga!

A zöldkagyló hatékonyságát biológiailag aktív összetevőinek egyedi kombinációja adja. Ezek közül a legfontosabb a porcok alapállományát felépítő glükózaminoglikán (GAG).
A speciális feldolgozási eljárása a garancia arra, hogy ezek a hatóanyagok aktívak maradnak a kivonatban.

Milyen esetekben hatékony a zöldkagyló kivonat?

Kiválóan alkalmas az ízületi porcok és szalagok rugalmasságának fenntartására, ezért az aktív életmódot folytatóknak megelőzésképpen is ajánlott rendszeres használata . Az ízületi bántalmak széles skálájára alkalmazható hihetetlenül jó eredménnyel, mint pl. osteoarthritis, rheumás ízületgyulladás, porckopások, a kereszteződő-szalag sérülések, arthroszkópos műtétek után, szalagsérülések, sportbalesetek, időskori ízületi elváltozások.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az ilyen készítmények fő hatóanyaga az új-zélandi zöldkagyló, a Perna canalicus, amely nemcsak gasztronómiailag kerül felhasználásra, hanem koncentrátumot is készítenek belőle, a magas glukózaminglikán (GAG) és a telítetlen omega 3 zsírsav tartalma miatt. A kagylók tenyésztése az északi fjordvidék érintetlen vízkultúráiban történik. A kagylókat 18-24 hónapos tenyésztés után begyűjtik és gondosan ellenőrzött feldolgozási folyamat során a kagylóhúst kíméletesen szárítják és poralakban koncentrálják.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Glukózaminglikán: fontos építőelemként megtalálható az emberi bőrben, kötőszövetekben és porcokban. A tartós igénybevétel és a természetes öregedési folyamat során az ízületekbe a GAG tartalom csökken.
Ezt étrend-kiegészítővel ugyan pótolhatjuk, de a GAG hatását fokozhatjuk annak külsőleges alkalmazásával is, amelyet így azonnal és teljes egészében koncentráltan, a kezelni kívánt területre juttathatunk.

Utolsó módosítás 2011. december 15. csütörtök, 11:11
Administrator

Administrator legújabb bejegyzései

Vissza az oldal tetejére