Címlap
2011. szeptember 08. csütörtök, 19:43

Hogyan enyhítsünk az izületek fájdalmain?

Írta  Administrator
Értékeld ezt a cikket
(4 szavazat)

A véletlen felfedezés, ami megváltoztatta a reumatikus betegségek gyógyítását

Amit nem látunk, azzal nem is foglalkozunk. Sajnos így van ez a csontjainkkal, ízületeinkkel, porcainkkal. Amíg nem jelentkeznek az első problémák, fájdalmak, addig hajlamosak vagyunk nem törődni velük nagyon helytelenül.
A csontjaink, ízületeink, porcaink naponta vannak kitéve nagy terhelésnek így fontos lenne a folyamatos karbantartásuk és ne felejtsük el, könnyebb a betegséget megelőzni, mint a már meglévőt kezelni. Ezért a legfontosabb a prevenció!

Az időben észlelt és kezelt reumatikus betegségek többsége gyógyítható lenne, ha a kezdeti tünetek jelentkezésekor megtennénk a szükséges lépéseket.Hazánkban a lakosság kb. 1% szenved sokízületi gyulladásba és csaknem 1 millióan kopásos ízületi betegségben. Az artrozis is gyakori betegség az egész világon. A végtagok vagy a gerinc kisízületeinek megbetegedése, amelynek következtében a csontot borító porc elvékonyodik, "kopik". Gyakran a menopauza után, de fiatalabb általában elhízott nőkön is jelentkezhet. általában a térdkalácsot, lábszárat, csontokat érint. Sajnos a gyakoriság alapján 75 év felett szinte mindenkit érint.

Az esetek többségében a kialakulás okát nem ismerjük. Kiváltó okok lehetnek: veleszületett fejlődési rendellenességek, egyes betegségek pl.: köszvény. A kopásos elváltozások röntgennel kimutathatók, a kopás nagysága nem feltétlenül áll arányban a panaszokkal.

Leggyakrabban érintett területek, ahol jelentkezhetnek:
kézben lévő fájdalmak
csípő érzékenysége
térd fájdalma mozgás vagy nyugalmi állapotban
gerinc ízületeiben fellépő érzékenység.

Olvasson tovább, hogy megtudja hogy milyen alternatív megoldások léteznek a gyógyszeres kezelés mellett!
Mit tehetünk, vásároljuk a drága gyógyszereket vagy egy természetes megoldást találhatunk?

Javasolt az ízületek terhelésének, túlterhelésének csökkentése: a testsúly rendezése (túlsúly csökkentés), rendszeres nem túl megerőltető testmozgás, amely az ízületeket egyformán terhelje (úszás, kerékpározás).

Amikor a porckárosodás még nem jelentős, porcerősítő gyógyszerek alkalmazása célszerű. Jótékony hatású lehet a gyógytorna is, fizioterápiával kiegészítve.A gyógyszeres kezelése:
Fájdalom csillapítók
"nem szteroid gyulladáscsökkentők"
szteroid vagy porcregeneráló injekciók
porcvédő, porcregeneráló gyógyszerek (glukozamin készítmények)

A glükózamin az utóbbi pár évben került a tudományos érdeklődés középpontjába.
A glükozamin szerepe az izületek olajozásában
Glükozamin

A szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület, a csoportot szokták aminocukroknak is hívni, ahol az -amin előtag a nitrogén jelenlétére utal. A rovarok páncélját alkotó kitin tulajdonképpen polimer glükozamin.

Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem tudja előállítani (eszenciális), elengedhetetlenné válik rendszeres pótlása.

Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban jelen van, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók.

A glükozamin természetes anyag, előállítása tengeri állatok kitinpáncéljából történik.
Porcszövet újraképzést segítő

A súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését segítheti.

A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér húzódik, amelyet támasztószövet tölt ki. A támasztószövet két fő alkotója: a rugalmas (elasztikus) rostok és a glükozamin. A glükozamin az anyagcsere-folyamatban mint tápanyag is részt vesz, tehát egy része folyamatosan elhasználódik.

Tudományos vizsgálatok támasztják alá a glükozamin kedvező hatását: 163 térdartrózisos beteget vizsgáltak (glükozamin-szulfát-kezelésben részesültek), azoknál a személyeknél, akiket a kezelésnek alávetettek kilenc hónap után lényegesen enyhült a fájdalmuk, és ami még nagyon fontos, hogy mellékhatást nem tapasztaltak.
Kiknek javasolt a glükozamin pótlása?
Idős korban
Akiknek porcai különösen nagy tehernek vannak kitéve (sportolók, elhízott személyek, fizikai dolgozók)

 A következőekben egy nemrégiben a kutatások középpontjába kerülő terméket szeretnék önöknek bemutatni a zöldkagyló gélt.
Taréjos zöldkagyló és az új-zélandi emberek rugalmas izületeinek kapcsolata
Perna canaliculus

Utolsó módosítás 2011. december 15. csütörtök, 11:11
Továbbiak a kategóriából: « A véletlen felfedezés
Hamaviss gél
Hamaviss gél
Hamaviss gél
Ft3 490.00Online vásárlás
Hamaviss gél
Ugrás a bevásárlókosárhoz
A bevásárlókosara jelenleg üres.
Belépés